közösségi média marketing top tippek, amelyeket tudnod kell


Ha az elmúlt években bármilyen időt töltöttél az interneten, akkor tudja, hogy a közösségi média az új kávéház. Ide járnak az emberek, hogy szocializálódjanak a barátaikkal, és értesüljenek arról, hogy mi történik a világban. Ezt Ön is kihasználhatja azzal, hogy vállalkozását ezeken a fórumokon keresztül marketingeli. Ez a cikk megmutatja, hogyan.


Gondolja meg kétszer is, mielőtt igénybe veszi egy közösségi média promóciós cég szolgáltatásait. Sok ilyen cég csalárd műveleteket folytat, hogy átverje a tapasztalatlan internetmarketing-üzlettulajdonosokat. Ezek az átveréses cégek csalárd módon regisztrált YouTube-, Facebook- és Twitter-fiókokat használnak, és proxy-kiszolgálókat használnak az automatikus visszaélés-ellenőrzési intézkedések megkerülésére. Az ügyfelek nem fogják látni a marketingjét, bár magas nézettséget mutatnak. Alapvetően az egyetlen dolog, amit tenni fog, hogy pénzt költsön hamis eredményekért.


Legyen következetes megjelenés a közösségi médiaoldalán. Győződjön meg róla, hogy rendszeresen ír, ez azt fogja elérni, hogy az emberek gyakran akarják majd meglátogatni az oldalát, hogy naprakészek legyenek a bejegyzéseivel. Győződjön meg róla, hogy amiről ír, az releváns és tényszerű. Senki sem akar véletlenszerű információkat olvasni, ezeknek a vállalkozására kell vonatkozniuk.


Legyen teljesen kompatibilis a nagy közösségi oldalakkal azáltal, hogy hozzászólásokat, értékeléseket és rendezési funkciót ad hozzá az oldalához. Ha így tesz, az olvasóiban megteremti az összetartozás érzését, növelve ezzel a hűségérzetüket.


Fontolja meg, hogy vendégblogot írjon, vagy engedélyezze, hogy egy népszerű blogger az Ön piaci résében vendégblogot írjon az Ön webhelyén. Ez segíthet extra forgalmat generálni. Ha máshol vendégbloggerként szolgál, győződjön meg róla, hogy cserébe backlinkeket kap. Emellett bármelyik saját vendégbloggerének is engedélyezze ugyanezt a szállást. Valószínűleg több forgalmat fog kapni a vendégbloggerek követőitől.


Próbáljon meg együttműködni más emberekkel és cégekkel, amikor a közösségi médiát használja. Amikor az Ön tartalmára hivatkoznak, vagy megosztják az Ön tartalmát, akkor egy vadonatúj rajongói és követői csoporttal találkozhat. Viszonozza a szívességet, és linkeljen az ő tartalmukra is. Minél több ember hivatkozik az Ön tartalmára és közösségi média bejegyzéseire, annál jobban jár.


A követői figyelmét azzal is felkeltheti, ha olyan formátumban tesz közzé valamit, amely megkönnyíti az olvasást. Próbáljon például egy top 10 tippet tartalmazó listával előállni, vagy írjon kérdéseket és válaszokat. A cikk vizuális aspektusa vonzóbbá teszi a cikket, és olvasói nagyobb valószínűséggel fogják megosztani azt.


Használja a Facebook közvélemény-kutatási funkcióját. Ez az eszköz lehetővé teszi, hogy olyan szavazást hozzon létre, amelyhez annyi különböző választ adhat, amennyit csak akar, hogy barátai kitölthessék. Ez remek lehetőség lehet arra, hogy visszajelzést kapjon a termékeiről, és arra ösztönözze barátait, hogy interakcióba lépjenek önnel és egymással.


A Tweepi és a Twellow hasznos kiegészítői a Twitternek. Ezen eszközök használatával könnyebben azonosíthatja a célközönségéhez tartozó felhasználókat, valamint a legnagyobb befolyással rendelkező felhasználókat. 


Hozzon létre hasznos tartalmat úgy, hogy interjút készít egy, a termékeihez kapcsolódó valamilyen szakértővel. Tegye közzé az interjút a YouTube-on, és ossza meg a közösségi médiában. Ez az a fajta tartalom, amelyet követői szívesen megosztanak majd barátaikkal. Ügyeljen arra, hogy érdekes interjúalanyt válasszon, és tegyen fel releváns kérdéseket.


Még ha sok időt is töltött a közösségi oldalakon, lehet, hogy fogalma sincs, hol kezdjen hozzá, amikor marketingcélokra kell használni őket. Ha felhasználja az itt javasolt ötleteket, akkor máris van egy jó kiindulópontja a folyamathoz.